Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.2.05

Dutch bloggies

Het is weer bijna zover: de verkiezing van de beste blogs in diverse categorie├źn. Dat is een vrij incestueuze gebeurtenis. Elk jaar dezelfde namen, niet omdat er niets beters is, maar omdat de verkiezing in een bepaald circuit rondzingt. Vaak zijn het de oudste logs die genomineerd zijn (de eerste de beste?). Je kunt aan de hand van de nominaties ook zeggen dat de populairste blogs de beste blogs zijn. Dat klinkt op zichzelf logisch, maar in de alledaagse werkelijkheid bieden de populairste zaken, zelden de beste kwaliteit. Of anders gezegd de hoogste kijkcijfers zijn geen garantie voor kwaliteit. Ik verveel me altijd dood op die lifelogs. Het is een soap.

Dit zijn de nominaties van 2005 (nu al?). Is maanisch bijvoorbeeld een goed geschreven blog? Of is dit een nominatie in de zin van 'in het land der blinden is Eenoog koning.' Ik kan er niets briljants aan ontdekken. Van den Burg okay, maar ik mis jnnk bijvoorbeeld. Zij kan schrijven. Noorderlog, uitstekend geschreven, uitstekend nieuwslog. Maar daar komen weblogvrienden kennelijk nooit. Op GeenStijl komen ze dagelijks, dat treiterlog scoort in alle categorie├źn, zelfs voor het beste nieuwslog. Dat is zoiets als de Nieuwe Revue het beste nieuwsblad van Nederland noemen. Ach, ze vieren hun eigen bloedschandelijke feestje, laat ze toch. Incest is niet erg als het maar in de familie blijft!

Er is gelukkig ook een vakjury die een onafhankelijke keuze maakt. Dat is interessant. We wachten in spanning af.

Max Dohle @ 03:03 | link |