Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.1.05

Vrijdag logdag


Bloglezers

Het aantal lezers van weblogs stijgt explosief. Althans in de VS. Wellicht hebben de verkiezingen hier mee te maken. Maar ik neem toch ook wel aan dat het een trend is die zich ook hier voltrekt.

7% van de Amerikanen heeft een weblog, 12% geeft wel eens commentaar bij een posting. Er zijn 8 miljoen blogs in de VS en een op de tien Amerikanen geeft wel eens commentaar! Dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit (zeker niet over de reacties die zoals u weet vaak om te huilen zijn).

27% van de Amerikanen leest wel eens een weblog, dat zijn 32 miljoen Amerikanen. Wat vooral opvalt is dat dit percentage in één jaar tijd met 10% is gestegen! Daar staat dan weer tegenover dat 60% van de internetters niet echt weet wat een blog is! Zij vinden het ook niet zo'n goed idee. Dat is natuurlijk vreemd als je niet weet wat het is, maar wat de Amerikaanse boer niet kent....!

Wie blogt? Vooral goed opgeleide mannen, vaak jonger dan 30, met veel internetervaring en een behoorlijk inkomen. Dat geldt ook voor de lezers van weblogs. Het is een elitaire bezigheid.

Op de grafiek ziet u dat het aantal bloglezers veel sneller toeneemt dan het aantal blogschrijvers.

Max Dohle @ 07:35 | link |