Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.12.04

Vrijdag logdag

Mariana
Tja, ik was eerst voor u op zoek naar een kerstweblog, maar het was allemaal niet om aan te zien. Daar valt geen eer aan te behalen. En weblog waar ik wel eens langsfiets is het blog van Mariana. Okay, de kleuren zijn niet om aan te zien, maar de inhoud is vaak best goed tot aardig. Mariana is schrijfster en kennelijk gelukkig getrouwd enzo en heeft veel tijd om te bloggen want ze doet het heel fanatiek. Meerdere keren per dag zie ik in mijn bloglines dat er weer een nieuwe posting bij Mariana staat. Wat een ijver!

Mariana is redacteur bij De Psycholoog en kunsthistorica. Ze heeft zojuist in Leiden haar boek gepresenteerd over de schilder Arend Jan van Driesten. Ze spleet ook viool, zegt ze, dus muziek is er ook, zoals het prachtige Kol Nidrei van Bruch. Een protestant die een compositie schreef voor grote verzoendag. Met veel succes! De versie is in joodse kring erg populair.

Het blog gaat regelmatig over kunst en cultuur, dat is ook de opzet. Er is muziek en film en boeken en famous quotes en literatuur. Dat maakt het een goed log. Goed er is naturlijk ook af en toe dat dagboek dat er tusendoor sluipt. Mensen kunnen het nou eenmaal niet nalaten hun leven aan ons op te willen leggen. We vergeven het haar maar.


Max Dohle @ 06:49 | link |