Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

6.12.04

Speelgoedbom?

'Een terrorisme-oefening op het Franse vliegveld Charles de Gaulle is uit de hand gelopen, nadat de politie een hoeveelheid plastic explosieven uit het oog verloor.' aldus een berichtje op nu.nl vanochtend. Ook in het radiojournaal van acht uur was er sprake van 'plastic explosieven'.

Plastic explosieven? Kinderspeelgoed? Het is natuurlijk net Sinterklaas geweest, dus wie weet wat de Goedheiligman overal heeft achtergelaten. Het blijkt op Charles de Gaulle echter helemaal niet om speelgoed te gaan, maar om Semtex. Een gevaarlijk goedje: 'Semtex, one of the most powerful plastic explosives in the world.' 'Plastic' heeft hier natuurlijk niets met het Nederlandse plastic te maken, maar betekent kneedbaar of plastisch. Een kneedbom dus. Maar als ik eerlijk ben heeft dat woord een wat amateuristische, weinig gevaarlijke bijklank: noem het maar gewoon Semtex.

Plastic surgery: wat zullen we daar eens van maken?

Paul @ 08:57 | link |