Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.12.04

Nieuwe woorden

We zitten weer in de tijd van de jaaroverzichten en andere rijtjes. Natuurlijk heeft van Dale ook de lijst met nieuwe woorden van het jaar 2004 bekendgemaakt. De lijst omvat dit jaar zo'n 366 woorden.

De meeste nieuwe woorden zijn afkomstig uit de politiek. Vooral JP Balkenende is grootleverancier. "In de strijd van JP de premier tegen de uitzuigersmoraal en corrupto's in dit fraudeland, rukten de fatsoenstroepen op en pleitte hij voor een nationale normen-en-waardenshow op televisie."

De top 10 van dit jaar:
1. superministerraad
2. megaministerraad
3. fraudeland
4. smulbos
5. groeibrief
6. duocel
7. tenenlikker
8. vluchtbewaker
9. integratieladder
10. oogjuweel

Meer woorden vindt u op de website van van Dale.

Marleen @ 13:51 | link |