Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

22.10.04

Vrijdag logdag

Webkim

Een van de blogs die dit jaar in de prijzen viel bij de verkiezingen van beste blog was Webkim. Inmiddels is de url 83.96.188.124 maar de naam nog steeds Webkim (dat is een wat droevige woordspeling). Webkim scoorde in de categorie├źn beste vormgeving en beste lifelog. We gaan kijken!

Vormgeving
Beste vormgeving, inderdaad de term 'beste' is goed gekozen, want mooi vind ik het niet echt. Maar technisch is het dan weer wel goed in elkaar gezet. Zo heb je een klikoptie die 'klik' heet. De ondertitel verandert daarmee steeds, helaas in een flauw Suske-en-Wiske-jargon. Een serie foto's vormt het 'loghoofd', ik neem aan van Kim en haar zoontje. Op het laatste plaatje kijkt Kim haar log uit. Jammer, dat plaatje hoort dus links. De hele bovenkant van het log is wat overdone in vergelijking met de content daaronder, die oogt gelukkig wat rustiger. De verhoudingen zijn zoek.

De content
Het is een lifelog en de makke van lifelogs is als altijd dat er in het leven van de logger te weinig gebeurt wat interessant is voor derden. Kim doet wel haar best om het allemaal mooi op te schrijven, maar de structurering van de tekst verloopt altijd in de volgorde waarin de dingen plaatsvinden. Dat is niet spannend. Dat doen ze trouwens bijna allemaal de lifeloggers. Gooi die volgorde nou eens lekker door elkaar, begin eens bij het einde. Of in het midden. Of met iets heel anders. Beschrijf een vanuit een ander perspectief. Schrijven is veel meer dan woordkeus en zinsbouw. Daar begint het pas!

Deze logs zijn aan mij niet zo besteed, ze roepen bij mij vooral veel irritatie op. Het spijt me, misschien heb ik mijn dag niet. Hou het daar maar op.

Max Dohle @ 07:44 | link |