Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.10.04

Vrijdag logdag

De treiterlogs

Ambrosia, wat vloeit mij aan?
Uw schedelveld is koeler maan
en alle appels blozen

Ik kan er helaas niet omheen er was heibel in Holland op Netwerk en bij B&W. De heilige Fransiscus heeft de strijd aangebonden tegen de anonimiteit van de jongens op de treiterlogs. Van Jole is een moraalridder, maar op zijn vervelende manier heeft hij natuurlijk wel gelijk.


De strijd spitst zich toe op GeenStijl, waar jongens met namen als Ambroos, Dominique (Pinokkio) en Romke hun 'redactionele stukken' schrijven. Als ik zo'n voornaam had zou ik ook een pseudoniem kiezen :). Maar dit zijn voornamen uit de tijd van titatovenaar. De spelende generatie dus: jongens, maar geen aardige jongens. Ze worden niet al te veel gehinderd door normbesef, omdat hun ouders het veel te druk hadden met hun loopbaan, reïncarnatietherapie en hyperventilatie. Hun grootste fans groeiden op in Jan Blokkers' Kalekoppenhuis. GeenStijl heeft een tweeslachtige houding tegenover de fans: enerzijds willen ze ze weren uit de comments, anderzijds zijn ze maar wat trots op de grote bezoekersaantallen.

Merkwaardig genoeg zijn andere, vriendelijke blogs nu ook boos op van Jole. Dat is volkomen misplaatst, want het is evident dat het vooral gaat om de volstrekte anonimiteit waarmee de treiterlogs posten in combinatie met de medogenloosheid. Van Jole heeft GeenStijl terecht de oren gewassen, hun hit-and-runstrategie is verwerpelijk. Kijk, Als er nou ironie in de postings zat, maar daarvoor ontbreekt het de 'heren' aan schrijftalent. Het resultaat is nu dat twee leden zich hebben laten zien. Dat is winst. Maar de ruzie lijkt zich te verergeren. Het VARA-forum moest sluiten vanwege de 'nekschoten'


Ik had het eigenlijk liever gehad over de weblogmarathon dit weekend: 10e en Luna gaan 24 + 1 uur lang non-stop bloggen. Volgende week meer.


Max Dohle @ 01:01 | link |