Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

6.10.04

Minder lezen

Mensen lezen steeds minder, is vandaag te lezen op Nu.nl. De echte boekenwurmen lezen nog evenveel als vroeger, maar de gemiddelde tijd die de Nederlander aan lezen besteed, neemt per generatie af. Sinds 1975 is het aantal jaarlijkse leesuren zelfs met eenderde gedaald.

De vrijetijdsbesteding aan media is echter al sinds 1975 gelijk gebleven. Van de 45 uur vrije tijd per week (dat is best veel!), besteden we 19 uur aan media. De meeste tijd hiervan gaat op aan televisie kijken (12,4 uur). Daarnaast is internet een leuk tijdverdrijf geworden. Kortom, er blijft weinig tijd over om een boek, tijdschrift of krant te lezen. En dan lijkt het boek toch het onderspit te delven. Jammer...

Marleen @ 09:49 | link |