Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.9.04

Webloggers zijn ongezonder

Een berichtje op nu.nl meldt dat internetters die een lifelog, een weblog in een vorm van een dagboek, bijhouden, meer last hebben van slapeloosheid, hoofdpijn, maagklachten en sociale problemen. Dit blijkt uit een onderzoek van Britse psychologen.

"We hadden verwacht dat de webloggers 'gezonder' waren dan de niet-schrijvers. Maar de loggers kwamen het slechtste uit de test," aldus een van de onderzoekers. "Eigenlijk ben je waarschijnlijk beter af als je helemaal niks schrijft."

Dit bevestigt eigenlijk alleen maar mijn vermoedens. Iedereen die neurotisch probeert zijn leven vast te leggen in een log moet wel niet goed bij zijn hoofd zijn. "Loggers die over hun problemen schrijven, komen daar steeds op terug. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld een traumatische ervaring nooit verwerken."

Ben benieuwd of hetzelfde ook opgaat voor schrijvers van 'papieren' dagboeken.

Willem Hendrikx @ 10:37 | link |