Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.9.04

Vrijdag logdag

Ardi Bouter is de eerste Nederlander die stamcellen van geaborteerde foetussen krijgt geïnjecteerd als behandeling tegen de spierziekte amyotrofische laterale sclerose (ALS). De ongeneeslijke aandoening schakelt langzaam alle spierfuncties uit en leidt binnen drie tot vijf jaar tot de dood.

De Chinese therapie is zeer omstreden omdat voor elke behandeling tien abortussen nodig zijn, en er tot nu toe geen resultaten zijn geboekt. Ardi Bouter zet natuurlijk door. Dat is begrijpelijk in zijn situatie. Zijn zoon Eric houdt nu een dagboek bij om vrienden en familie te informeren. Hij koos voor een wat ingewikkelde vorm: een forum, waar hij regelmatig updates plaatst en waar anderen op kunnen reageren.

Bouter:
Ik wil graag benadrukken dat deze site bedoeld is om vrienden en familie op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Ik zou het zeer op prijs stellen als de URL van deze site niet in uw programma of krant vermeld wordt.

Dat vind ik een vreemd verzoek: als je voor internet kiest, moet je ervan uitgaan dat alles wat je zegt openbaar is. Zo werkt internet! Wil je het 'onder ons' houden dan kun je beter e-mailen en bellen (kan ook via internet).Een van de updates:
Bij binnenkomst in het ziekenhuis sloeg de verschrikking toe. Het ziekenhuis was allesbehalve wat wij gewend zijn in Nederland. Het ziet er niet schoon en onhygienisch uit van binnen. Het is bomvol met Chinezen (lijkt net een metrostation in het spitsuur) en voorzieningen zijn erg niet modern. er hangt een weeige lucht van zweet en urine. Bird (onze zuster van het zorghotel)leidt ons door de drukke gangen naar de vierde verdieping van het ziekenhuis naar een kamer in het ziekenhuis die er gelukkig veel beter uit zag. We werden gerustgesteld toen we hoorden dat dit ook de plek was waar paps na de operatie twee dagen bij zal kunnen komen.

Buitenlanders krijgen een voorkeursbehandeling. Wie er ook in het ziekenhuis ligt, is Balkenende: op zijn teentjes getrapt?


Max Dohle @ 13:57 | link |