Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.9.04

Vloeken in de marketingkerk

Luister nooit naar klanten, aldus Ronald Verschueren van het consultancybedrijf Netmarketing in hun nieuwste e-mailnieusbrief. Een boude stelling, maar met een kern van waarheid:

'Natuurlijk is het belangrijk te weten wat klanten doen en willen. En natuurlijk moet u luisteren. Echter, in een internetomgeving vragen wat klanten willen is vaak vragen om problemen. In de praktijk blijken klanten slecht te kunnen formuleren en inschatten wat men online wilt. Het is enigszins mogelijk op functionaliteitenniveau ("ik wil een archieffunctie kunnen raadplegen; ik wil een andere zoekfunctie"). Op detailniveau wordt het lastiger: hoe moet de informatie worden gearchiveerd? Hoe moet de zoekfunctie werken? Hoe moet men kunnen surfen? Waarom verlaat men site?'

Meer mening van Netmarketing leest u hier.


Martine @ 09:28 | link |