Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.9.04

Gefeliciteerd!

Het internet is jarig vandaag: 35 jaar al weer en nog steeds niet uitgegroeid. Het wereldwijde netwerk starte zijn leven op de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA). Daar knoopten de computerwetenschappers Stephen Crocker en Vinton Cerf twee computers met vijf meter snoer aan elkaar om het uitwisselen van gegevens tussen netwerken te testen. Het begin van een nieuw tijdperk...

De eerste jaren bestond het internet alleen uit gegevens uitwisselen via een netwerk van computers, een paar jaar later kwam de e-mail erbij. In de jaren '70 volgde het basiscommunicatieprotocol TCP/IP, de jaren '80 waren voor de eerste domeinnamen en in de jaren '90 was het World Wide Web compleet. Het internet vond in die jaren ook zijn weg naar de thuis-pc.

Initiator Stephen Crocker werkt nog steeds aan de verbetering van het internet. Ook Vinton Cerf is nog steeds actief in de computerwetenschap, maar niet meer met internet. Zouden ze 35 jaar geleden gedacht hebben dat hun experiment zo'n inpact zou hebben?

Marleen @ 14:15 | link |