Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.9.04

Behaalde resultaten uit het verleden…

“Lees voor u dit product koopt de financiële bijsluiter. “ Een veel gehoorde kreet in met name radiocommercials. Sinds 2002 zijn bedrijven verplicht om bij hun financiële producten een duidelijke en handzame bijsluiter te leveren.

De financiële bijsluiter moet de consument duidelijke informatie geven, zodat hij later niet voor verrassingen komt te staan. Maar is dit in de praktijk ook echt het geval?

Het bedrijf MoneyView heeft de bijsluiters van levensverzekeraars eens onder de loep genomen en ze getest op duidelijkheid, correctheid en volledigheid. 25% van de bijsluiters kwam als onvoldoende uit de test. Deze bijsluiters zijn vaak warrig en lang en daardoor niet te begrijpen voor de leek, die het product wil aanschaffen. Daarnaast blijken veel bijsluiters ook nog foute informatie te geven. Met name belangrijke gegevens over risico, rendement en kosten blijken niet te kloppen.

25% lijkt veel, maar eenzelfde onderzoek twee jaar geleden leverde nog 70% foutieve of slecht leesbare bijsluiters op. De financiële instellingen lijken dus op de goede weg…

Marleen @ 14:48 | link |