Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.8.04

Stom hè? Ik vind het gewoon lekker!

Herinnert u zich bovenstaande reclameslogan nog? Waarschijnlijk wel, net als bijvoorbeeld 'Even Apeldoorn bellen' of 'Dan verkoop je toch gewoon de boot?". STER is volgend jaar alweer veertig jaar verantwoordelijk voor de reclame op de publieke omroepstations. Om dit te vieren brengt STER volgend jaar een boek uit over de geschiedenis van radio- en televisiereclame.

Een van de onderdelen uit het boek is een lijst met de veertig beste commercials allertijden. In de komende weken vindt u op de website van STER een lijst met 140 kanshebbers. Deze lijst bevat naar eigen zeggen "commercials die bepalend zijn geweest voor het vak, deel uitmaken van het collectieve geheugen, typerend zijn voor de tijdgeest of van grote betekenis zijn geweest voor het betreffende merk".

Vanaf september kunt u stemmen op uw favoriete reclamespotje. Grote kans dat Calvé pindakaas en de Amersfoortse hoge ogen gaan scoren. Als je het over invloedrijke commercials hebt, scoren deze merken niet alleen vaak hoge ogen op allerlei reclamefestivals. Ook op de werk- en huiskamervloer komen de slogans van deze bedrijven regelmatig voorbij.

Marleen @ 13:41 | link |