Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

25.8.04

Pleepraatjes

De wc: een van de weinige plekjes op aarde waar je nog even rustig tot je zelf kunt komen. Maar niet lang meer. Als u vanaf donderdag toevallig naar het toilet moet in Cultureel centrum De Balie in Amsterdam, pas dan goed op wat u uitspookt…

Misdraagt u zich op het toilet - te veel toiletpapier, stiekem roken, niet doorspoelen en meer van dit alles - dan wordt u streng toegesproken door een computer. Via sensoren registreert de pc alle handelingen en geeft relevant commentaar. En zelfs als u zich voorbeeldig gedraagt tijdens uw toiletgang moet u oppassen. De computer heeft ingeprogrammeerde humormomenten en kan na een hele tijd stil te zijn geweest, plotseling kuchen.

Leuk? Persoonlijk vind ik deze vorm van communicatie net te ver gaan. Zolang ik weet dat ik door iets of iemand in de gaten word gehouden op het toilet, zit ik toch een stuk minder op mijn gemak…

Marleen @ 10:18 | link |