Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.8.04

Cultuur mobiel
Vodafone begint in samenwerking met de internetbedrijven ZaPPWeRK en SURFnet een nieuwe SMS-dienst. Bent u in een voor u onbekende Nederlandse plaats, dan toetst u op uw mobiele telefoon een code in en ontvangt u direct de dichtsbijzijnde culturele bezienswaardigheden. Handig toch?

Hoe werkt het?
De Rijksdienst voor de Monumentenzorg, de Nederlandse Museumvereniging en de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) hebben inmiddels de gegevens van tienduizenden culturele adressen doorgegeven aan de samenwerkende bedrijven. Op het moment dat u belt, detecteren de internetbedrijven waar u zich precies bevindt. Vodafone zorgt vervolgens voor de exacte coördinaten en stuurt een SMS-je met de adresgegevens. Zo kunt u dus direct naar het gebouw of museum van uw keuze.

Wilt u meedoen tijdens de proefperiode, die Vodafone eerst inlast? Geeft u zich dan op via de website www.cultuurindebuurt.nl.Marleen @ 14:51 | link |