Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.7.04

Slim zoeken?

'Nieuwe zoekmachine kan slim zoeken' lees in mijn dagelijkse portie WebWereld. Het gaat om Izito.nl. 'Izito is een slimme zoekmachine met een rich user interface die het zoeken vereenvoudigt' vertelt Hans van den Berg van Izito.

Nou, dat klinkt goed! Ik klik door naar izito.nl en moet vooral wachten. En nog meer wachten. Ik besluit ondertussen het stuk op WebWereld verder te lezen.

...handig om op een makkelijke manier je resultaten te kunnen ordenen...slim jasje...resultaten opdelen in meerdere kolommen...niet-relevante resultaten wegklikken...

Hmm, tot zover niet echt iets bijzonders. Ik check of izito.nl al geladen is, maar nee. Ach, kan ook liggen aan het besturingssyteem waar ik op dit moment meewerk, da's al wat ouder. De paginatitel is al wel zichtbaar: Personalized Human Intelligence Search. Woei, ben benieuwd!
Ik lees nog wat verder op WebWereld.

Izito zoekt standaard in meerdere zoekmachines, waaronder Google, Yahoo en MSN.

En daar komt de aap uit de mouw. Bij "slim zoeken" denk ik meteen dat er een nieuwe Google is opgestaan. Een bedrijfje dat een fan-tas-tisch nieuw indexeringstechniekje heeft ontwikkeld waarmee je precies vindt wat je zoekt, niet meer of niet minder.  Maar nee. En dan is de site ook nog hyperlangzaam door het gebruik van Flash...

Helaas pindakaas, zullen we maar zeggen.Martine @ 16:52 | link |