Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.7.04

Einde vrijplaats internet?

Op je eigen homepage anoniem van alles beweren, is er binnenkort niet meer bij, als het aan het Amsterdamse Hof ligt. "Hof legt bom onder anonimiteit op internet" kopt de nieuwsbrief van WebWereld vandaag.

"Mensen die anoniem beschuldigingen uiten op internet moeten door een uitspraak van het Amsterdamse Hof op hun tellen gaan passen.

Kern van de uitspraak van het Amsterdamse Hof is dat Lycos de naw-gegevens moet verstrekken van een gebruiker die op zijn homepage de Tilburgse postzegelhandelaar en advocaat Augustinus Pessers aan de schandpaal nagelde.

Hoewel het Hof erkent dat het voor Lycos niet direct was vast te stellen dat de betreffende homepage onrechtmatig was, is het volgens het Hof 'maatschappelijk bezien ongewenst' als Pessers niet de mogelijkheid krijgt om de maker van de site op zijn beschuldigingen aan te spreken.", aldus WebWereld.

[Lees het hele bericht]

Christiaan Alberdingk Thijm, advocaat bij SOLV Advocaten, een bedrijf gericht op nieuwe technologie, media en communicatie, schreef gisteren over de zaak op het weblog van SOLV.

Martine @ 15:34 | link |