Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

6.6.04

Weblogconferentie

Als u zich zelf niet beweegt in de wondere wereld van webloggers, dan hebt u het wellicht bij het RTL4-nieuws gezien: de weblogconferentie te Glimmen, Groningen. Enkele loggers en Fransisco van Jole spraken gisteren over de toekomst van het weblog.

Op het moment van schrijven is helaas nog niet bekend wat deze sprekers voor boeiende dingen hadden te vertellen over de toekomst. Maar zodra we iets vinden, hoort u het.

Het item in het RTL Nieuws begon met een kort interview met logger Merel Roze. Hoewel Merel inmiddels het schoolvoorbeeld is geworden van 'de logger' (onlangs stond er ook een interview met haar in de Nieuwe Revu en ze won met een Dutch Bloggie in drie categorieën), is het toch jammer dat niet één van de andere webloggers die wél op de conferentie aanwezig waren, zo uitgebreid aan het woord kwam.

In het RTL4-item werden overigens wel andere loggers kort aan het woord gelaten, maar zonder naamsvermelding. Daarentegen werd de naam van de meneer van Ilse Media, het bedrijf dat onlangs web-log.nl overnam en daarmee vast allerhande commerciele dingen mee wil gaan doen, wel weer vermeld...

Meer lezen over de weblogconferentie? Kijk dan op hello-again.nl, bij de Groninger Internet Courant en natuurlijk op de site van de conferentie zelf.

PS: Niets ten nadele van Merel natuurlijk: ze schrijft inderdaad leuke stukken en trekt veel publiek; zie ook deze aflevering van Vrijdag Logdag.

Meer PS: Het filmpje van RTL4 is niet van al te beste kwaliteit. Een betere kunt u vinden op Baviaan.net.

Update 7 juni 21:05
De presentatie van van Frank over businessblogs staat online.

Martine @ 16:15 | link |