Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.6.04

Gmail revisited (4)

Sneltoetsen
Ideaal voor RSI’ers zijn de sneltoetsen (shortcuts) die Gmail kent. Daarmee kunt u eenvoudig navigeren door uw mailbox zonder uw muis te gebruiken.

Shortcuts in Gmail

Spam
Een inbox vol met spam en virussen is tegenwoordig niet ongewoon meer. Maar hoe zit bij Gmail? Hoe goed is het Google-spamfilter? Als veiligheidsmaatregel mogen gebruikersnamen (het deel voor de @) niet korter zijn dan 6 karakters. Onderzoek heeft namelijk laten zien dat een korte gebruikersnaam bij een populair domein (zoals Gmail.com of Yahoo.com) meer spam ontvangen.

Verder heeft Gmail een spamfilter. Berichten die als spam worden gezien, worden verplaatst naar de spamfolder. Krijgt u toch spam in je inbox (mail die door het filter is gekomen), dan kunt u aan Google doorgeven dat het spam is.

Meneer Aaron Pratt is momenteel bezig met een spamtest. Hij heeft een website gemaakt waarop hij z’n Gmail-adres pontificaal heeft neergezet om op die manier spammers aan te trekken. Regelmatig post hij updates over de hoevelheid spam en de manier waarop Gmail ermee omgaat.

Martine @ 11:17 | link |