Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.5.04

Zaterdag logdag

"nu de aanbiedingen van oude en achterhaalde media als metro, spits, algemeen dagblad, telegraaf, volkskrant, trouw, parool, brabants dagblad en zeeuwsche courant binnenstromen (nooit geweten dat er zo'n tekort was aan mensen die de basisregels van spelling en grammatica beheersen), leek het ons tijd voor wat bezinning..."

Een citaat van afgelopen woensdag op weblog het schaftlokaal. Als je dit leest vraag je je af waarom nu juist zij de juryprijs voor het best geschreven weblog in de wacht hebben gesleept bij de Dutch Bloggies. Niet dat ik val over het gebrek aan hoofdletters, dat vind ik nog heus niet lelijk, ook niet over de taalfouten op het log - daar ben ik zelf ook een ster in! - maar omdat hier ff er geen touw aan vast te knopen is. Dit citaat moet dus wel een uitzondering op de regel zijn.

Wat zegt de jury? "Soms iets ter overpeinzing, vaak absurd en humoristisch, maar altijd smakelijk leesvoer. Zonder te vervallen in platitudes, beledigingen en schofterig gedrag." Dat laatste is opvallend, omdat zij de prijs voor het beste log gaven aan GeenStijl! Jury's zijn ook niet meer wat ze waren! Maar los daarvan hebben ze wel gelijk in hun oordeel over het schaftlokkaal, zij het dat dit oordeel wat beter past bij 'beste content' of 'interessantste weblog', dan bij het best geschreven weblog! Kniesoor!

Wat is het en waar gaat het over? Het schaftlokaal heeft een directeur (de linkspammer hexx) en enkele stafleden als 'de schoonmaakploeg'. Opnieuw dus een samenwerkingsverband van loggers, zij het nu met een gedegen leiding. Het is vooral verstrooiend en dus meestal geestig (heel soms flauw, zoals het bericht van woensdag over het gristendom. Nee, ik ben niet beledigd, maar het bijeenrapen van smutsites tot in Zuid Afrika is wat al te gemakkelijk).

En verder: het is een mooi log om te zien, vermakelijk, goed geschreven, beetje te veel incrowd, maar daar lijden alle webloggers en juryleden aan die meedoen aan de Dutch Bloggies. Het lijkt alsof de wereld slechts om een paar weblogs in Nederland draait. Dat is niet zo! Buiten de bekendste blogs worden heel verdienstelijke weblogs, soms zelfs veel betere blogs gemaakt! Zullen we afspreken volgend jaar eens buiten de bekende kring te kijken?

Logo van het schaftlokaal

Max Dohle @ 16:47 | link |