Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.5.04

Mediadag

Op 18 mei maken tien lezers (onder begeleiding van de redactie) de voorpagina van dagblad Trouw. Zij bepalen niet alleen wat zij het belangrijkste nieuws vinden, maar verzinnen ook zelf de koppen, kiezen de foto's en bepalen de opmaak. De lezers treden voor een dag in de voetsporen van een redacteur. De pagina verschijnt op 19 mei in Trouw.

Het initiatief van Trouw staat niet op zich. Vakblad De Journalist heeft 18 mei namelijk uitgeroepen tot nationale mediadag. Op deze dag zetten diverse media hun deuren open voor het publiek. U kunt dan bij diverse bedrijven een kijkje in de mediakeuken nemen en eens snuffelen aan het werk van journalisten en fotografen. Een leuk inititatief, jammer dat het op een doordeweekse dag is...


Marleen @ 11:28 | link |