Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.5.04

Gezwets

"Ten aanzien van het conventionele unanimiteitsbeleid ben ik pertinent geen voorstander van de invoering van een zo geduid tiebreakmechanisme, aangezien een gebrek aan institutionele absorptiecapaciteit, zo dat er al is, hooguit btrekking heeft op interpunctieproblematiek en niets van doen heeft met door de PvdA genoemd Euroconservatisme." aldus Jan Jacob van Dijk van het CDA.

Volgt u het? Ik niet en met mij de Jargonbrigade, een initiatief van de Nationale Jeugdraad. Jaarlijks reikt de brigade twee prijzen uit: de Klare-taalprijs en de Zwetsprijs.

Jan Jacob van Dijk zwetste (net?) niet genoeg om genomineerd te worden voor de Zwetsprijs, maar Maxime Verhagen, JP en Ayaan Hirshi Ali wel. Klare taal wordt volgens de brigade gesproken door Joost Eerdmans, Rita Verdonk en Jozias van Aartsen. De "winnaars" van de prijzen worden woensdag bekend gemaakt.

[Bron: Metro en Onze Taal]

Update: De Zwetsprijs ging naar Bert Koenders van de PvdA en Boris van der Ham mocht de Klare-taalprijs in ontvangst nemen. Hier en hier leest u meer.

Martine @ 14:25 | link |