Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.4.04

Vrijdag logdag

Het weblog is van iedereen. Dat is een trieste constatering natuurlijk wat de kwaliteit aangaat, maar wel waar. Zelfs het traditioneel meest conservatieve volksdeel 'de fundi's' zoals ze in webkringen wel genoemd worden, logt erop los. Pro Deo voor de EO! Andries Knevel heeft een log met de merkwaardige naam 'Weblog Directie'. Wat direct opvalt is dat de man verschrikkelijk ijdel is. Een grote foto van Knevel prijkt links boven in zijn log. Hij heeft het boek Prediker voor het gemak maar even overgeslagen. Waar is de tijd gebleven dat de calvinist zelfs knopen aan zijn jas hovaardig vond?

Waar gaat het over? Over hemzelf vooral - zijn programma en de kijkcijfers - en een beetje over de media en over god ook natuurlijk. Knevel schrijft vlot, zij het een beetje ambtelijk. Hij denkt vanuit zeer traditioneel christelijke kaders, als hij bijvoorbeeld de vraag aan de orde stelt of de mens zalig wordt door het geloof of door goede werken. Je kunt haast niet geloven dat dat nog steeds items zijn in deze kring. De tijd staat gewoon even stil, heerlijk! Het doet me denken aan de boeken van Maarten 't Hart waarin gelovigen bakkeleien over de vraag of de slang werkelijk sprak in het paradijs, terwijl de hel van de Tweede Wereldoorlog al lang was losgebarsten. Alles op zijn tijd kennelijk.

Maar het is allemaal een beetje veel. Ellenlange berichten. Kan het korter Knevel? Die reacties ook al zoveel. Jezus leeft!

Max Dohle @ 09:12 | link |