Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

27.4.04

Truth or dare

Het is een favoriet spelletje op puberverjaardagen, truth or dare. Als lijdend voorwerp heb je de keus: een vervelende vraag (a la "Wat is je grootste blunder?") naar waarheid beantwoorden of een vervelende uitdaging aangaan. Vaak wordt er gekozen voor de uitdaging. Niet vreemd: de waarheid vertellen valt velen erg zwaar.

Ook in de werkomgeving valt het vertellen van de waarheid vaak niet mee. Vertel iemand maar eens hij of zij iets niet goed heeft gedaan of erger nog, als hij of zij wordt ontslagen! Moet u wel eens de waarheid vertellen? Dan hebt u misschien iets aan dit artikel op CareerJournal.com, de carrièresite van The Wall Street Journal. Het gaat in op de vragen waarom de waarheid vertellen zo lastig is (met name aan uw baas), waarom het goed is om het toch te doen en hoe u het dan het beste aan kunt pakken.

Martine @ 15:16 | link |