Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.4.04

Gmail (2)

Het mag dan misschien als een mooie toekomst klinken, er is ook flink wat kritiek op Gmail. Zo valt op WebWereld het volgende te lezen:

"Google denkt de dienst te kunnen financieren door tekstadvertenties bij e-mails te vertonen. De reclame wordt afgestemd op de inhoud van de berichten. Bij een mailtje van iemand die schrijft dat hij zin heeft in een biertje, komt dan bijvoorbeeld een advertentie van Heineken te staan.

'Vanuit privacyoverzicht is het totaal onacceptabel dat Google de e-mail scant, zelfs als ze zeggen dat de gegevens niet worden doorgegeven of zijn terug te voeren op personen', aldus Gary Ruskin van de consumentenorganisatie Consumer Alert tegenover CNet. "

En daar zit natuurlijk best wat in. Meer reacties vindt u in het WebWereld-artikel Privacy-activisten kunnen niet lachen om Gmail.

Martine @ 15:38 | link |