Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.3.04

Vrijdag logdag

Kuitenbrowser

Kuitenbrouwer heeft gebroken met de Volkskrant. Sinds 24 februari logt hij weer op zijn eigen weblog kuitenbrowser. Waar gaat de ruzie over? Het gaat allemaal over een stuk van de Volkskrant-ombudsman, die oordeelt dat Kuitenbrouwer te veel ruimte kreeg om zijn mening te ventileren in de krant over de kijkwijzer. De kritiek van de ombusman is niet misselijk, hij noemt Kuitenbrouwer een "handige jongen' en vraagt zich af "hoe het kan dat één en dezelfde persoon erin slaagt zijn boodschap op zoveel plaatsen in de krant te krijgen."

Kuitenbrouwer gaf op zijn beurt weer commentaar op de ombudsman op zijn Volkskrant-weblog. Dat schoot de hoofdredactie van de krant in het verkeerde keelgat. Zij hebben deze bijdrage aan de ruzievreugde van het VK-weblog Hedenlands gehaald. Kuitenbrouwer heeft het stuk vervolgens op zijn eigen log geplaatst (een log dat hij al twee jaar niet meer gebruikte). 'Kruitenbrowser' (pfff) is dus nu zijn actuele weblog. En daar gaat het vrolijk verder over dit conflict dat dus in geen jaren meer goed zal komen. Het VK-weblog van Kuitenbrouwer staat stil.

Er staat helaas nog maar één vrolijk nieuw bericht op zijn oude log, dat van de kok op de achtergrond bij NOVA en het Journaal. De KRO heeft die kok ook van stal gehaald in hun avondprogramma met Diewertje Blok en Theodoor Holman. Een tenenkrommend gezellig programma dat maar snel van de buis moet. Ik vrees dat Kuitebrouwer snel geisoleerd komt te staan en dat niemand zijn berichten nog wil lezen. Ook al heeft hij honderd keer gelijk. Kom op Jan, maak weer een mooi weblog! Herpakt u!

Max Dohle @ 10:22 | link |