Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.3.04

Vrijdag logdag

David Rietveld

David Rietveld heeft zich kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van Den Haag. De verliezing - ik maak per ongeluk een aardige schrijffout - is in 2006. En u hebt nog nooit van David Rietveld gehoord. Rietveld is actief in Groen Links in de hofstad en is ook afgevaardigd in de landelijke partijraad.
Inderdaad denkt u nu, 'dat lukt hem dus nooit die ambitie waar te maken'. Zijn weblog en campagnelog zijn daarom ook maar half serieus, want ze steken de draak met de verkiezingen van de burgemeester.

Navigeren is niet makkelijk op de sites van Rietveld: er is een weblog, net gestart en een campagnelog met nieuws over Rietvelds' kandidatuur. Het is niet makkelijk om de weg terug te vinden naar het campagnelog als je eenmaal verdwaald bent op het log. Over de weblog is nog niet zoveel te zeggen, er staan welgeteld twee berichten op. Die gaan beide in feite over startproblemen op het wereldweb.

Leuker is de campagne. Het is een naar Amerikaans model opgezette campagne. Dat heeft Rietveld mooi gedaan: stickers, banners, behang en posters en zelfs Campagneshirts met een vette knipoog naar de commerciƫle kant van het internet. U wilt een Rietveld campagnestring? Bestel 'm bij Rietveld.

Politieke standpunten heeft Rietveld natuurlijk ook:
* Een veilige buurt is een prettige buurt
* Cultuur is belangrijk, voor iedereen
Elke thema begint met een holle frase. Het moet haast deel zijn van de grap als geheel. Toch vraag je je af of je je dat kunt permitteren als lid van de partijraad. Of is alles een grote grap?Max Dohle @ 11:10 | link |