Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.3.04

Tiny vs. Huge

Voor wie zich even verveelt…

U kent ze wel, de URL’s die zo lang zijn, dat u ze onmogelijk per e-mail kunt versturen. Denk bijvoorbeeld aan de URL van uw droomhuis op Funda. Als u die aan een vriend wilt versturen, wordt de URL meestal door het mailprogramma afgebroken en is de link alleen maar te gebruiken als u hem uit het mailbericht kopieert en in de browser plakt.
Een oplossing voor bovenstaand probleem is snel gevonden: TinyURL. Typ de URL in en TinyURL maakt er snel een bruikbare maar veel kortere URL van.

Natuurlijk is het dan een kleine stap naar het tegenovergestelde. Wilt u uw vrienden juist tot wanhoop drijven? Gebruik dan eens HugeURL. De meest eenvoudige URL wordt dan omgezet naar een onhandelbare ellenlange, maar vooral totaal zinloze URL. Nuttig? Lijkt me niet.

Marleen @ 09:15 | link |