Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

31.3.04

Spimmerdespam

"Na spam nu 'spim'" kopte Adformatie gisteren in z'n e-mailnieuwsbrief. Spim zijn ongevraagde berichten (spam) die aan gebruikers van instant messaging-programma's (zoals MSN Messenger) worden gestuurd. Het woord spim is dan ook een combinatie van spam en de beginletters van de woorden instant messaging.

Goh, spim, ik heb er inderdaad nog nooit van gehoord, daar moet ik meer van weten. Google brengt me naar de site Word Spy. Dit is een site waarop nieuwe woorden worden verzameld. Niet alle nieuwe woorden worden vermeld, alleen woorden die al meerdere keren zijn gebruikt in boeken, kraten, websites, etc. En wat blijkt: spim is helemaal niet nieuw. Word Spy bericht dat de Chicago Tribune al in 1999 over spim schreef. Spim is dus al best oud, in internettermen dan!

Dus Adformatie-schrijvers: de volgende keer iets beter jullie huiswerk doen...

Martine @ 10:16 | link |