Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

25.3.04

Etymologie

Toen ik de vreugdekreet in het voorgaande postje intikte, vroeg me opeens af waar hiep hiep hoera eigenlijk vandaan komt. We spreken de woorden zo vaak uit, maar wat betekenen ze van oorsprong? Dus ik ben maar eens op zoek gegaan naar de etymologie van hiep hiep hoera...

Wat gegoogel levert twee pagina's op: een pagina van Tele Educatie Noord en een persoonlijke homepage van een onbekende. Op zich interessante informatie, maar wat is de waarde en de status ervan?

Wie weet bestaat www.etymologie.nl wel. En inderdaad: het blijkt de site van het etymologisch woordenboek te zijn. Online kun je op zoek naar de oorsprong van allerlei woorden. Handig! Alleen jammer dat het boek nog niet verder gaat dan de E...

Misschien moet ik gewoon een ouderwetse papieren encyclopedie proberen. Of kunt u mij iets meer vertelen over hiep hiep hoera?

Update: Klaas postte in de reacties een URL van een discussie over hiep hiep hoera. Omdat die URL niet klikbaar is, geef ik hier even een link: http://forum.kena.nl/viewtopic.php?t=5856&highlight=

Martine @ 14:11 | link |