Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

6.2.04

Vrijdag Logdag


Lijstjes

Mijn collega Martine wees me dinsdag op het kommapuntlog het weblog dat onderdeel is van komma punt, dat jammer genoeg niet over leestekens gaat. Afijn, kijkt u zelf maar even mee om dit te kunnen bijhouden. Ik was dus op kommapuntlog en het eerste bericht vond ik niet bijzonder boeiend - het log ging op 3 februari over een opmerkelijke hit bij een zoekopdracht - Dus zochten mijn ogen naar wat interessanters. Het lijstje, dit keer het lange lijstje, zeg maar lijst, met andere weblogs. Het is natuurlijk een vriendelijke service aan collega's zo'n lijstje, maar voor je het weet zitten jouw bezoekers bij je collega's (of is het gebaar bedoeld om je eigen log in het lijstje van andere logs te krijgen?).

Zo zat ik dus al binnen tien seconden op een ander weblog. In het bedrijfsleven weet men al lang dat je beter niet kunt linken, als je zelf bezoekers wilt vasthouden.

Het bladert wel lekker zo'n lijst dat moet ik zeggen. Die webloglijstjes zijn voor een deel gestandaardiseerd. Overal staat Merel en Baviaan en Junk en kopthee en.... Afijn, u kent alle namen natuurlijk net zo goed als ik, logs waar je af en toe op kijkt. Is meisjemeisje nog ziek? Is nog Frank werkloos? Je gaat wat 'koppensnellen". Paul Sinnema:

Scheren
Het zal ooit best nuttig zijn geweest hoor. In de tijd dat mensen nog in primitieve huizen van turf woonden zal het een bescherming tegen de kou zijn geweest.

Zet ons volledig op het verkeerde been. Het gaat over de baard.

Maaike is aan het verhuizen, je wordt er doodmoe van, foto na foto, kwast na kwast, deur na deur. Sorry Maaike, ik kom wel weer eens buurten als je verhuisd bent. Even verder is iemand zijn toilet aan het plakken: lijnlogt. Je gelooft het niet, ik ga naar blauwoog, kom op een knalrode site en daar is de logger zijn wastafel aan het repareren. Is het komkommertijd? 's Avonds zie ik dat het de sanitairweek is bij Gamma! Iedereen aan het klussen geslagen, maar wil de lezer dat wel weten? Nee, natuurlijk. De loggers maken de klassieke fout: dat ze niet uitgaan van de leesbehoefte van de bezoeker, maar van wat ze de bezoeker graag willen vertellen.

Max Dohle @ 09:36 | link |