Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.1.04

Vrijdag logdag

A teenager blogs is het blog van Max Munton uit Leeds. Hij is zeventien jaar, student en doet sportonderzoek voor de BBC.
Zijn weblog - het is vooral een dagboek - is van grote klasse: Max is een professional. Je zou bijna denken dat hij er een dagtaak aan heeft. Hij logt bijna elke dag, linkt dagelijks naar vele sites die rechtstreeks of indirect iets met zijn bericht van doen hebben. Dat kost tijd. Veel tijd. En dan spreek ik nog niet eens over de prachtige vormgeving van de site. Of over de kwaliteit van de teksten. Okay, het gaat wat vaak over voetbal, maar daar zijn meer liefhebbers van. Je kunt wel stellen dat Max een dubbeltalent is: hij beheerst zowel het schrijven als het vormgeven.

Hij logt niet zomaar plaatjes, ze zijn er niet zomaar ingeplakt. Ook daar besteedt hij veel zorg en aandacht aan. Ik denk dat hij de plaatjes bewerkt om een mooie uitsnede te krijgen. Hij past het formaat aan, aan de plaats waar het plaatje verschijnt, boven of in de tekst. Hij zou alleen nog moeten weten dat je mensen niet uit het beeldscherm moet laten kijken, maar altijd naar de tekst. Anders vraag je je af waar die mensen naar kijken.

Een praatje over het weer, is voor Max niet zomaar een praatje over het weer:

What’s this? Rain? I knew the British heat wave of sun and enjoyment couldn’t last long. Back we are into reality. The start of a new term of school, arguably my most important yet, typical British weather and let’s just not go near the likelihood of you-know-who winning the Premiership. C’est la vie as they say.

Funny thing is, it was glorious weather last night when me, Ollie, Ali, Phil, Ben and Alex had a slow, unenthusiastic and mostly talentless knock-about with the cricket set. It was a mild, dry evening with a beautiful pink sunset stretched across the sky as the evening got on.

A teenager blogs won de Guardian-prijs voor het beste weblog van een tiener. Concurrentie was er niet op dit niveau. Die jongen komt er wel. Sterker nog Hij is er al!Max Dohle @ 00:30 | link |