Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.1.04

Vrijdag logdag

Al eerder kondigde ik aan dat er een weblog van een prostituee was. Daar is nieuws over: het log Belle de Jour heeft van The Guardian de opmerkelijke prijs gekregen voor het best geschreven Britse weblog van 2003.

Uit het juryrapport: there's obviously a prurient and titillating element, but the quality of her writing took her blog well beyond that. Some judges were concerned it was a work of fiction, but even if it is, it remains an impressive piece of writing.

Dat het mogelijk fictie is, zou wel eens overeen kunnen komen met de gelijknamige film. Voor de jonge kijkertjes ;-) : Belle de Jour is een film van Louis Bunel, waarin Catherine Deneuve er vrolijk op los dagdroomt. ’s Middags is zij een prostituee met masochistische fantasieën, ’s avonds gaat ze in de koelkast van haar huwelijk. Fantasie en werkelijkheid lopen in de film ongehoord knap door elkaar.

The client was freshly showered and wearing a white towelling robe. We walked through to the suite's front room, where another woman sat drinking wine, already topless. She was a small blonde cutie from Israel.

Belle de Jour is a diary of a London call girl. Op het log beschrijft ze haar belevenissen bij de klanten en beantwoordt ze vragen van bezoekers. Ze is ongetwijfeld hoog opgeleid, want haar teksten zijn inderdaad vaak vrij erudiet. Maar gelukkig ook heerlijk banaal, maar altijd goed geschreven. Nou ja, dat argument is natuurlijk vergelijkbaar met de man die roept dat hij de playboy koopt “omdat er zulke goede interviews in staan”. Ik zou het niet weten, ik heb ze nooit gelezen!


Max Dohle @ 10:24 | link |