Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.1.04

Invalshoek

Overal lezen we de laatste tijd over de prijsstijgingen van treinkaartjes. Gemiddeld maar liefst 4%. Net als ieder andere treinreizende Nederlander heb ik ook wat gemopperd. 'Prijsverhogingen bij aftakelende dienstverlening', u kent het wel van de borrelpraat. Maandag merkte ik het ook meteen aan mijn losse kaartje. 2,1% erbij. Minder dan die 4%, maar toch.

Gisteravond kocht ik echter een maandnetkaart; ik had berekend dat met de prijsverhoging zo'n kaart toch nog voordelig genoeg is bij drie retourjes Arnhem-Schiphol (detachering) per week. En wat heet voordelig! De kaart was maar liefst (hou u vast) 5% goedkoper geworden! Ik dacht dat er iets mis was met de kaartjesautomaat, maar ook aan het loket kreeg ik de lagere prijs te horen. Stomverbaasd en bij verrast!

Het is dus ook niet zo dat de NS haar tarieven heeft verhoogd, nee, ze heeft haar tarieven gewijzigd. Wel jammer dat ze in de berichtgeving (bekijk bijvoorbeeld dit persbericht) niet meer nadruk hebben gelegd op het goedkoper worden van bepaalde kaartjes en kaartsoorten. Het gaat immers om aardige percentages! Net even een andere invalshoek werpt een heel ander licht op de zaken, en dat kan de NS wel gebruiken.

Martine @ 09:54 | link |