Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.12.03

Vrouwen aan de top?!

Van alle kanten wordt geroepen dat er in Nederland te weinig vrouwen topfuncties bekleden. Maar is dit wel zo? En wie vinden dat? In ieder geval niet de vrouwen zelf.

Uit onderzoek van Monsterboard.nl is gebleken dat vrouwen liever een mannelijke manager/baas hebben dan een vrouwelijke leidinggevende. Van de duizend vrouwen die een duidelijke voorkeur hadden, wilde 82% toch liever een mannelijke baas. Ook voor de rest van Europa gelden dergelijke resultaten. Mannen hebben minder problemen met een vrouwelijke leidinggevende. Maar liefst 42% heeft liever een vrouwelijke baas.

Wat kunnen we hieruit concluderen? Dat vrouwen snel jaloers zijn op andere vrouwen met meer macht? Dat emancipatie prima is, maar dan wel alleen voor en door jezelf? Dat mannen graag met vrouwen werken, het maakt niet uit in wat voor functie? Misschien leuk voor een vervolgonderzoekje?

Marleen @ 10:48 | link |