Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.12.03

Vrijdag logdag (verlaat wegens griep)

"Vanmorgen eigenlijk niet veel gedaan, beetje thuis rommelen en zo...
In de middag ff bij m'n ouders langs. Later op de middag in Haarlem geweest om een dozijn meisjes te halen. (leg dit niet verder uit, vraag maar...!)
Vanavond een beetje voor de tv. Wil eigenlijk ff uit, maar is beetje rotweer... twijfel..."

Een van de sombere berichten op een gloednieuw weblog van een zojuist werkloos geworden graficus. Hij legt het niet eens uit van dat dozijn meisjes. Hoeft ook eigenlijk niet.

Zou je me vragen wat ga je doen als je werkloos bent. Ik zou het wel weten, zou ik dan zeggen. Ik heb nog wel wat idee├źn voor boeken, ik zou mijn website verbeteren en bibliotheken afstruinen. Maar ik vrees dat als het werk wegvalt, je zelf al snel tot weinig doen vervalt. Die boeken maak ik nu ook wel. Je bent namelijk echt actief als je al actief bent. Zo werkt dat. De rest is voor na je pensioen!

"Toch maar thuis gebleven," zegt Frank, precies, rotweer: "Beetje schuiven met wat spulletjes in mijn huis." Ondanks de malaise moet ik er toch ook wel om lachen. Dit ga ik volgen!

Max Dohle @ 11:49 | link |