Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.12.03

Vrijdag logdag

Foto's achter het behang

"Bekentenissen van een radio/tv-journalist die niet ver van de klotsende kust woont. Lezer. Prater. Ruziemaker. Out of Hengelo... aangespoeld en nu met de billen bloot."

Dat is alles wat we te weten komen van de maker en schrijver van het weblog Aangespoeld. Het is een uitstekend verzorgd log met veel beeldmateriaal dat de teksten prima aanvult en ondersteunt. Het is duidelijk dat de logger veel tijd en zorg besteedt aan zijn weblog. De keuze van zijn berichten is over het algemeen interessant en nieuwswaardig: de verhuizing van "De Nachtwacht", de Boekenberg van Boudewijn. Af en toe wat persoonlijke wrevel, maar dat stoort me niet echt.

Foto's
Mensen vinden overal oude foto's op zolders, op rommelmarkten - zelfs achter het behang van hun oude huis geplakt - ze weten niet wie erop staan. Ik ben ook gecharmeerd van oude foto's, niet dat ik ze verzamel, maar ik kijk vaak op rommelmarkten naar de foto's en vraag me dan af wie erop staan en wat ze deden of ze ruzie hadden. Het antwoord wil ik niet echt weten de fantasie is mooier.

Ook het weblog aangespoeld heeft iets met oude foto's, voor de maker begint een zoektocht naar het verhaal achter de foto's:

"Een mooi houten kistje met geheimzinnige luikjes en een dekseltje. Toen we het openden veranderde ons leven voor een deel: er bleken foto's in te zitten van een familie uit Nederland in de jaren dertig en daarna. En daar begint een zoektocht naar wie en wat? Het blijken foto's te zijn van een gezin dat emigreerde." Aangespoeld is naast een weblog ook een zoektocht naar de foto's van het gezin dat emigreerde.


Max Dohle @ 09:00 | link |