Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.12.03

Vrijdag log-dag

Aids-weblog

Mijn partner heeft HIV: sinds kort weet ik dat mijn vriend HIV heeft, hij wist het ook en heeft in de tussentijd onbeschermd sex met mij gehad. Omdat ik er met niemand over kan praten heb ik dit log geopend zodat ik hier mijn gedachten, twijfels, en verdriet kwijt kan.

Zo begon op Wereld Aidsdag een weblog. Er is de laatste twee weken veel te doen geweest over dit weblog, dat inmiddels van het net gehaald is.
Een vrouw vertelde anoniem dat zij opzettelijk besmet was met aids door een ex-vriend, die zij overigens nog steeds aanbad. Van dag tot dag vertelde de vrouw over haar leed en vermeldde zelfs het telefoonnummer van haar ex. De grote sensatiebeluste weblogs namen het verhaal maar al te graag over en dat niet alleen, ze gingen uiteraard ook op zoek naar wie de vrouw was en vooral wie de dader was. Zij hebben diep gespit in haar leven en tegen de fatsoensnormen en journalistieke gebruiken in de foto van de ex gewoon op het web geplaatst.

Er waren natuurlijk ook twijfelaars: het verhaal was verward en bovendien gestart op Wereld Aidsdag. Nu lijkt het erop dat de werkelijkheid behoorlijk op de loop is gegaan met deze vrouw. Dat is triest. En goedwillende loggers zoals Klaas* hebben de vrouw geadviseerd haar log van het web te halen. Dat heeft zij ook gedaan. Ik neem aan dat een aantal webloggers zich nu zit te verbijten over het feit dat zij zo snel en onfatsoenlijk te werk zijn gegaan. De vrouw is woest op deze loggers die haar uit de anonimiteit hebben gehaald.

Ik plaats hier geen links, hoewel er nog steeds een kopie van het aidslog op het web circuleert. Als u uw nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, zult u via trefwoorden vast snel bij de bron komen. Ik laat de vrouw hier verder met rust.

* Klaas beter bekend als uncle Klaas, is vooral bekend om zijn uiterst vermakelijk en werkelijke gevoerde e-mailwisseling met Aldo, een koninklijk lid van een Nigeriaanse oplichtersbende.


Max Dohle @ 09:39 | link |