Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.11.03

Tussenkopjes II

"[..]tussenkopjes op het internet zijn gewenst, maar als die trend overslaat naar papier wordt het irritant." schreef onze nar gisteren. Mmmm.

Persoonlijk hou ik ook wel van tussenkoppen op papier. Ik 'scan' niet alleen beeldschermteksten, maar ook papieren teksten. Een beeldschermtekst lees je vaak niet meteen van A tot Z, maar een papieren tekst ook niet (u wel?). Dus tussenkoppen irritant op papier? Nee hoor!

Wel irritant kan het zijn als tussenkoppen verkeerd worden geplaatst, als ze een eenheid onderbreken. Bijvoorbeeld zoals Jim Walsh (bewust) in zijn artikel doet. Zijn tussenkoppen splitsen tekstblokken die niet gesplitst hoeven te worden. Maar ja, dat is niet alleen irritant op papier, maar ook op het beeldscherm!

Overigens heb ik zelf helemaal geen last van die verkeerd geplaatste tussenkoppen van Jim; ik lees er gewoon overheen...

Martine @ 10:18 | link |