Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.10.03

Vrijdag logdag

Ik heb de gezonde neiging onderzoek van commerciële bedrijven te wantrouwen. Het gaat doorgaans vooral om publiciteit. Zo was er deze week het bericht – zelfs op de nieuwssite van de NOS – dat het vooral tieners zijn die een dagboek bijhouden op het web: in 50% van de gevallen gaat het om tieners, in 40% twens (ook vrouwen). Het onderzoek komt van een IT-bedrijf genaamd Perseus. De twens heb ik vorige week besproken: zij loggen soms als tieners (“Ik ben al vier keer in Eurodisney geweest en daar heb ik deze knuffels gekocht.”). Inderdaad daar zijn er duizenden van. Er is zelfs een peuterlog! Nu de tieners.

Een heel eenvoudig systeem voor het maken en schrijven van blogs is web-log.nl. Daar moeten de meisjes in grote getale te vinden zijn. Dat valt dus reuze tegen: de tienermeisjes kun je op één hand tellen. Je vindt wel wat logs die gestart zijn door een meisje. Er staat dan welgeteld één bericht op, zoals het log van Annemat. Gewoon ff proberen, dat is alles. Webloggen is niks voor tieners. Webloggen is voor twens! Onderzoek kan in het ronde archief!

Tot slot een toch mooi voorbeeld van een tienerlog: Amanda. Wat direct in het oog springt is dat er bij elke zin een emoticon staat. Emoties kun je maar beter zo heftig mogelijk neerzetten! Het is een traditioneel dagboek omdat Amanda zo’n beetje van uur tot uur vertelt wat ze gedaan of meegemaakt heeft. Zo’n blog is vooral een extra manier om met vriendinnen te ‘praten’ of om nieuwe contacten te vinden via het web. Dat is het mooie van bloggen! Je leert nog eens mensen kennen die je anders nooit van je leven ontmoet zou hebben.

Max Dohle @ 09:00 | link |