Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

3.10.03

Vrijdag logdag

Blogs komen als paddestoelen uit de grond, en vele verdwijnen als sneeuw voor de zon als blijkt dat het toch veel werk is voor te weinig bezoekers. Genoeg cliché’s! Op al die blogs wordt heel wat afgeneuzeld over de meest triviale dingen. 'Broek te klein', 'kamer schoongemaakt', allemaal Jip en Janneke-verhalen voor en door ‘grote mensen’. Okay, Ronald Giphart schrijft natuurlijk ook jeugdliteratuur, en ook nog met veel succes. De meisjes – altijd meisjes – die op deze manier loggen hebben ook veel bekijks (meer dan wij!).

Neem Aukje: 29 jaar, schrijft als een tiener of Mirjam of Eveline. Jongens linken vooral [naar babes], meisjes – het zijn eigenlijk vrouwen – schrijven aan een dagboek. En daar ligt direct het probleem, het geeft je als lezer het gevoel dat je het eigenlijk niet mag lezen en dus doe je dat dan aarzelend. Vroeger ging je op zoek naar de sleutel van het dagboek van je zus. Die tijd is voorbij. Nou ja, je mist er ook niet veel spannends aan. Geen girl-power, de logs staan vol met de kleine vragen en belevenissen van het leven. Ach, wat zeur ik toch, dat is ook wel weer 'charming'!

Aukje

Max Dohle @ 10:23 | link |