Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.10.03

Vrijdag LOG-dag

Groenteman in dropwinkel

Doorzakken bij Jamin heet het debuut van Hanneke Groenteman. Haar leven in het teken van afslanken. Je zou denken stop met eetbare dingen in je mond te proppen, maar zo eenvoudig ligt dat allemaal niet. Met name veel vrouwen worstelen dagelijks - vaak voor de rest van hun leven - met het afslanken. Zes op de tien vrouwen haten hun lichaam! Daar maken ze geen geheim meer van. De dikke vrouwen-logs schieten als paddestoelen uit de grond. Neem Caroline of Wennepen, beiden zojuist begonnen, en al razend populair.

"Gisteravond werd ik aangevallen door een enorme snaaizin, eerst vriendelijk gevraagd of ie misschien iemand anders lastig kon gaan vallen, maar hij vertelde mij daar niet voor in de stemming te zijn..." Schrijft Elsie.

De megadikkevrouw is al wat langer actief op het web. De dames hebben een hoop probleempjes: koffiezetapparaat overgelopen, pas 's middags uit bed gekomen, maar genieten tegelijkertijd ook wel weer van de kleine dingen van het leven (alsof het een trauma is). Ze schrijven het allemaal op in een openbaar dagboek. Het vervult natuurlijk allerlei functies zoals 'van je af schrijven' (altijd vàn je af schrijven!) weten dat je niet alleen bent met je uitdaging en steun krijgen van elkaar: "weer een onsje kwijt, hou vol!" Het internet is net zo verslavend als eten.

"Vandaag traditioneel vettehap-dag op kantoor." De megadikkeman eet natuurlijk vrolijk mee. Voor mannen is overgewicht een wat minder groot probleem, ze vinden het vooral ongezond. Vrouwen moeten ook nog een goed figuur hebben en in leuke kleren kunnen passen. De megadikkeman drukt zich vooral in cijfers uit, het is wat minder verbaal geploeter dan bij de dames. De weegschaal is permanent in beeld. Dat doet hij op een grapige manier:


Max Dohle @ 09:23 | link |