Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.10.03

Paus interactive

Bericht van het ANP:

"De website www.katholieknederland.nl verbonden aan de KRO, is deze week begonnen met een sms-nieuwsdienst. Doel is abonnees per mobieltje van nieuws te voorzien uit katholieke wereld. De zorgwekkende gezondheidstoestand van de paus krijgt extra aandacht.

Dat heeft eindredacteur J. van der Net woensdag gezegd. Mensen die zich abonneren krijgen één of twee keer per dag een sms-je met het belangrijkste nieuws. ,,We willen ook mensen informeren die even niet in de buurt van de computer zitten'', aldus Van der Net. Abonnees van de sms-dienst betalen 0,25 euro per bericht.

De rooms-katholieke nieuwsdienst is van plan een tweede sms-abonnement aan te bieden als de gesteldheid van de paus zodanig verslechtert dat over zijn overlijden wordt gesproken. Deze service houdt abonnees driemaal per dag op de hoogte van het laatste nieuws rechtstreeks uit het Vaticaan in Rome, waar de nieuwssite een correspondent heeft."

Is dit een variant op het traditionele collectezakje in de kerk? 50 eurocent per dag; echt goedkoop is het niet om op de hoogte te zijn van de toestand van de paus...

Marleen @ 20:57 | link |