Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.10.03

Mensen leren kennen via logs - AMEHOELA

Ik ben het deze keer niet eens met de vorige logger. Logs zijn helemaal niet het aangewezen middel om mensen te leren kennen die je anders nooit van je leven had ontmoet. Kijkend naar mijn tienerkinderen gebruiken ze internet veelvuldig om bij te praten en te ouwehoeren, maar dan vooral via de onvolprezen msn-methode: direct contact met een geselecteerde groep vrienden, kennissen of klasgenoten. Logs zijn er vooral voor mensen met een 'schrijfgen' en met een lichte neiging tot exhibitionisme. Wat niet wegneemt dat er logs zijn die zich ontwikkelen tot uitstekende nieuwssites, al dan niet binnen een apart vakgebied, of tot ware kenniscentra.

Overigens kun je natuurlijk elk medium gebruiken om mensen te leren kennen die je anders nooit had ontmoet. Bijna mijn gehele kennisbestand heb ik te danken aan boeken, kranten, tijdschriften, films, tv en radio. Al gaat het hier wel om eenrichtingverkeer.

Te veel self hyping
Wat me de laatste tijd opvalt is de neiging tot 'self hyping' bij veel weblogs. Self hyping is een bekend verschijnsel bij kranten (kranten schrijven over andere kranten en het daarbij horende journaille) en tv (programma's gaan altijd over BN'ers, die hun bekendheid louter en alleen te danken hebben aan nietszeggende tv-programma's). En weblogs schrijven vooral over andere weblogs. Ik geef toe hier zelf ook schuldig aan te zijn, maar het zet aan tot nadenken.

Willem Hendrikx @ 14:19 | link |