Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.10.03

Communicatie burger-overheid moet beter
Is er nog echt nieuws?

Onze nationale ombudsman deed gisteren een persbericht uitgaan, waarin hij verslag deed van een onderzoek naar de reactiesnelheid van de overheid op brieven, bezwaarschriften en andere communicatiepogingen van burgers. De uitslag van dit onderzoek is niet opzienbarend en bevestigt vooral wat we al weten.
Persoonlijk was ik vooral geïnteresseerd in de manier waarop dit rapport (over communicatie - mind you!) op het net is gezet. En jawel hoor... na het debacle van de commissie Wallage, beschikken we nu weer over een goed voorbeeld hoe je een beleids- of adviesdocument niet via internet moet ontsluiten; geen aparte (samenvattings)teksten geschreven voor de site, geen overzichtelijke ontsluiting van de inhoud, veel te brede tekstopmaak, etc.
Natuurlijk mag een tekst best als doc of pdf worden aangeboden, maar zorg dan in hemelsnaam voor een goed leesbare internetsamenvatting, die aangepast is aan het medium. Komt dit allen zien.


Willem Hendrikx @ 13:59 | link |