Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.9.03

Vrijdag vis!

Gerrit Zalm logt al heel lang en lang niet slecht, hoewel soms wel wat te lang. Omdat de kwaliteit van de tekst gewaardeerd wordt, vroegen velen zich af of hij het wel echt was die daar logde. Zalm heeft daarop een handgeschreven briefje op zijn weblog geplaatst - wat natuurlijk niets bewijst. Maar goed, ik heb geen reden aan te nemen dat hij het niet is.

Wat vinden we op zijn log? Wel veel dagboeknotities, ongetwijfeld aan de hand van zijn agenda opgesteld. Zalm als boekhouder! Vaak zijn het zakelijke mededelingen, waar we als lezer niet veel wijzer van worden. Het lijkt er zo op dat hij zich zo wil verantwoorden, omdat wij daar als belastingbetalers recht op hebben. Er zijn overwegend positieve punten: vaak lijkt Zalm je door zijn manier van schrijven als lezer in vetrouwen te nemen, wat zeker charmant is! En hij kan zaken heel goed in enkele woorden in de dagelijkse taal nader toelichten. Dat is goed, en dat doet hij knap!

Kijk op zalmlog.
Max Dohle @ 08:15 | link |