Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.9.03

Vrijdag logdag

De universiteiten klagen over de middelmatigheid en het anti-intellectualisme onder de studenten (en dus ook onder de jonge academicus). Neerlandici studeren af en hebben geen flauw benul wat het ‘pak van Sjaalman’ is. Bij Jan Coucke’s weblog De Leeskamer kunnen zij zich dan eens flink laven aan de bron van het intellectualisme: de literatuur.
De leeskamer is een weblog met nieuws over literatuur en schrijvers. Het is een linklog naar artikelen van en over beroemde schrijvers, over prijzen, korte verhalen die digitaal beschikbaar zijn en nog wat rariteiten op taalgebied die je ook wel elders kunt vinden (en dus wat mij betreft wel achterwege kunnen blijven).

Ik heb even de zoekmachine aan het werk gezet en kon gelukkig geen Van Dis, Palmen of Giphart vinden. Aan de andere kant is het ook geen dode schrijvers almanak: geen Hermans of Multatuli, gelukkig wel een beetje Elsschot. Dat komt natuurlijk omdat het een modern medium is gekoppeld aan een ander hedendaags medium: internet. Levende schrijvers dus.

De naam van dit Vlaamse log doet sterk denken aan ‘De Opkamer’ ooit een veelbejubled internet-initiatief met literaire verhalen. Helaas ter ziele gegaan aan verregaande luiheid.
Klein gebrek: de zoekoptie blijft niet altijd op het scherm zichtbaar. Da's jammer!


Max Dohle @ 22:28 | link |