Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.9.03

Een kudde consumenten

Mark Earls, planningdirector van het beroemde reclamebureau Ogilvy, vergeleek consumenten gisteren met een kudde: 'consumenten moeten we niet langer zien als individuen, maar als een kudde.' Hij deed zijn merkwaardige uitspraken op een Amerikaans congres over adverteren. Earls vergeleek consumenten zelfs met hooligans en met katten, 'die pas gaan zwemmen als je ze in het water gooit'. Consumenten zouden ook pas nadenken als ze daartoe gedwongen worden.
Earls had natuurlijk ook wat adviezen: marketeers zouden zich minder met psychologie en meer met kuddegedrag moeten bezighouden. Het gaat er nu om - vindt hij - de herder op te zoeken, de persoon die de kudde leidt. Ik hou wel van een beetje knuppel in het hoenderhok!

Max Dohle @ 12:37 | link |