Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.8.03

Vrijdag logdag

Via www.zeggelaar.com kom je terecht op Linda’s Log, de webstek van Linda van Zeggelaar. Een wat raadseldachtige omweg, maar dan krijg je gelukkig ook wat. Linda van Zeggelaar is internetredacteur bij de Leeuwarder Courant. Zij beheert naast haar werk sinds april 2000 een weblog waar ze internetnieuws en allerlei nieuwigheden logt. Een vakidioot zou je kunnen zeggen, maar wel een heel sympathieke. Linda brengt je vaak naar interessante websites, zoals vorige week naar Shakespeare, waar je echt kunt zien hoe teksten van Shakespeare veranderden onder invloed van de drukpers of het witte doek. Linda’s log is de moeite waard om af en toe te gaan neuzen! Helaas is haar archief alleen nog via zoektermen bereikbaar. Dat neust niet!

Er is een klein gebrek: Linda is een beetje ijdel. Al haar margeteksten gaan over haar en haar logs. Linda wil ons veel van haar leven laten zien op de vele logs die ze beheert. Het moet welhaast een dagtaak zijn om dat allemaal te beheren: er is een rode kater, een hamster en er zijn eieren (van kippen). En dan blijkt Linda ook nog de mooiste te zijn. Linda’s log ziet er in weerwil van de grote hoeveelheid margeteksten toch nog rustig uit. De basis is eenvoudig: eigeel?


Max Dohle @ 10:43 | link |